Vier Nederlanders in top-30 Coppa d’Oro

LONGARONE – Op de Mostra Del Gelato (MIG) deze week in Longarone streden 101 ijsbereiders van over de hele wereld om de Coppa d’Oro: hét lekkerste ijsje van de wereld. De smaak die centraal stond op de Italiaanse vakbeurs, was de typische Italiaanse smaak Fiordilatte. Het lekkerste melkijsje werd gemaakt door Enrico de Giusti uit het Italiaanse Padova.

Ook de tweede prijs ging naar een Italiaan: Massimo Beldan uit Mira. Brons ging naar de Spanjaard Remo Renato Oscar Bortot uit Caceres.

Nederlanders
De eerste Nederlander op de lijst is Carlina de Lorenzo, mede-eigenaresse van Roberto Gelato in Utrecht. Zij staat op de 12e plek. Joep Minten van IJssalon Lo Solé uit Sevenum scoorde de 15e plaats. Verder behaalden Romana de Lorenzo (Venezia Oudegracht, Utrecht, plaats 21) en Cafetaria Nijenhuis uit Lemele (nummer 30) de top-30.

Ook werd er een top-3 samengesteld van deelnemers onder de 30. Hier behaalde Joep Minten de 3e plaats.