Minten vijftiende op Coppa d'Oro

Op de Mostra Del Gelato, een Italiaanse ijsvakbeurs in Longarone, heeft Joep Minten van IJssalon Lo Solé in Sevenum de vijftiende plaats behaald in de internationale ijsmakerswedstrijd. Samen met zo’n honderd andere deelnemers streed Minten om de Coppa D’Oro: het lekkerste ijsje van de wereld.

IJsbereiders van over de hele wereld maakten in deze 44e editie van de Coppa D’Oro ijs de typisch Italiaanse smaak Fiordilatte. Deze neutrale smaak is de basis voor ieder roomijs. Alle deelnemers maakten deze smaak ijs volgens eigen recept en werden beoordeeld door een vakjury.

Joep Minten werd vijftiende in het totale klassement. “Het was vooral een hele eer om tussen al die Italianen mee te doen aan deze wedstrijd”, vertelt Joep. “Italië is hét ijs-mekka en dan is het heel mooi dat we als Nederlanders kunnen laten zien dat wij ook goed ijs maken.” Zowel de eerste als de tweede plaats werd gewonnen door Italianen en er eindigde één Nederlander boven Minten op de twaalfde plaats.

Joep Minten werd niet alleen vijftiende in het totale klassement, hij behaalde ook de derde plaats in de top 3 van deelnemers onder de dertig jaar. “Die prijs wordt uitgereikt om de jonge deelnemers extra te stimuleren. Ik ben heel blij met die beker, maar de vijftiende plek in het totale klassement vind ik belangrijker. Ik ben heel trots dat ik tussen al die Italianen zo hoog ben geëindigd.”

De Mostra Del Gelato is een jaarlijkse ijsbeurs, waar Joep en zijn team ieder jaar naartoe gaan om inspiratie op te doen over alles wat met ijs te maken heeft. Sinds twee jaar doet hij ook mee aan de wedstrijd. Joep: “Vorig jaar viel ik net buiten het klassement, dus ik was er dit jaar ook wel op gebrand om het beter te doen.”

De smaak Fiordilatte wordt in Nederland nog niet zoveel gegeten. “Maar de Fiordilatte zit als basissmaak in al ons roomijs verwerkt, dus klanten van Lo Solé hebben er al kennis mee gemaakt. Ik zal het daarbij ook als neutrale smaak toevoegen aan de ijsvitrine,” aldus Joep.